חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עב"ל 4295-05-12

: | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין ארצי לעבודה
4295-05-12
13.2.2013
בפני :
יגאל פליטמן סגן נשיאה אב"ד

- נגד -
:
וקנין אסנת
:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

1.         לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בחיפה (השופטת מיכל אריסון-חילו ונציגי הציבור מר אשר זנזורי ומר יוסף הלפרין; בל 922/08) בו נדחתה תביעת המערערת לתשלום גמלת הבטחת הכנסה לחודשים 6.07 עד 10.07 כולל מהטעם שהשימוש שעשתה ברכבה לצרכים רפואיים שלה ושל אמה לא ענה על הוראות סעיף 9א (ג)(2) לחוק הבטחת הכנסה.

2.         בנסיבות המקרה השאירו הצדדים את ההכרעה בערעור לשיקול דעתנו.

3.         לאחר שנתנו דעתנו לכלל נסיבות המקרה מצאנו מקום לקבוע, כי המערערת עשתה שימוש ברכבה לצרכים רפואיים שלה ושל אימה לגבי החודשים ספטמבר ואוקטובר 2007. קביעתנו זו נסמכת בין השאר, על האמור בחוות הדעת הרפואיות לעניין העדר אפשרות ניוד בתחבורה ציבורית לגבי המערערת ואימה, ובהתחשב בכך שיש למנות ולצרף את ביקורי המערערת בקופת חולים ביחד עם ביקורי אימה ואין להפריד בניהם כפי שפסק בטעות בית הדין קמא.

4.         סוף דבר - לאור האמור, יבחון המוסד זכאות המערערת לגמלת הבטחת הכנסה לחודשים ספטמבר אוקטובר 2007 מתוך הנחה שהשימוש ברכבה נעשה לצרכים רפואיים.

5.         אין צו להוצאות.

ניתן היום, ג' אדר תשע"ג (13 פברואר 2013), בנוכחות הצדדים.

סגן הנשיאה יגאל פליטמן, אב"ד

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>